POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Intrebari si raspunsuri esentiale

Va multumim ca vizitati acest website. Speram ca veti fi incantati sa aflati mai multe despre Nestlé si produsele noastre.

Nestlé respecta dreptul la intimitate al persoanelor care viziteaza site-ul nostru si comunica cu noi pe cale electronica. Am dezvoltat astfel aceasta Politica de confidentialite cu scopul de a va informa asupra modului in care Nestle colecteaza, foloseste si proceseaza informatiile cu caracter personal pe toate website-urile Nestle, inclusiv acest website.

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu practicile descrise in aceasta Politica de Confidentialitate. Daca nu sunteti de acord cu aceasta politica de confidentialitate, va rugam sa nu utilizati acest site. Ne rezervam dreptul de a face modificari la aceasta politica de confidentialitate in orice moment. Orice modificari vor fi postate in aceasta politica de confidentialitate, iar modificarile se vor aplica pentru activitati si informatii colectate ulterior publicarii. Va incurajam sa revedeti periodic aceasta politica de confidentialitate pentru a va asigura ca sunteti informati cu privire la orice schimbari si la modul in care informatiile pot fi utilizate.

Dorim sa va informam ca Nestlé Romania este Operator de date cu caracter personal in baza notificarii ANSPDCP nr 2168.

Pentru orice solicitare sau intrebare privind datele dumneavoastra cu caracter personal, va rugam sa ne contactati prin e-mail la contact.nestle@ro.nestle.com sau prin telefon la 0 8008 637 853, linie telefonica gratuita, apelabila din orice retea nationala fixa si mobila.

 

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE REFERITOARE LA COPII

Daca sunteti parinte sau tutore legal si sunt interesati de politica noastra in ceea ce priveste colectarea si utilizarea de informatii cu caracter personal de la copii, va rugam sa consultati intrebarea 11 de mai jos.

Dorim sa va informam ca Nestle colecteaza informatii cu caracter personal de la minori de pe un numar foarte mic de site-uri operate de Nestlé, in special cele adresate copiilor, sau care colecteaza cu buna stiinta informatii personale de la copii.

Va rugam sa aveti in vedere de asemenea faptul ca Nestle S.A. nu colecteaza in acest moment informatii prin download-area unor aplicatii precum screen savers sau carti de bucate de pe acest site.

Pentru o descriere detaliata a practicilor noastre de confidentialitate on-line, va rugam sa faceti clic pe oricare dintre intrebarile de mai jos.

1.      Ce date cu caracter personal colecteaza Nestlé prin intermediul acestui website si cum le colecteaza?

2.      Cum pastreaza Nestlé in siguranta datele dumneavoastra cu caracter personal?

3.      Cu ce scopuri utilizeaza Nestlé datele dumneavoastra cu caracter personal?

4.      Ce se intampla daca refuzati sa furnizati date cu caracter personal?

5.      Cui dezvaluie Grupul Nestlé datele dumneavoastra cu caracter personal si de ce?

6.      Cum puteti accesa, verifica sau sterge datele cu caracter personal pe care ni le trimiteti?

7.      Caror tari pot fi trimise datele dumneavoastra cu caracter personal si de ce?

8.      Tehnologie de tracking – cum si de ce este folosita?

9.      Marketing prin e-mail - Ce inseamna SPAMMING si care este pozitia Nestlé referitor la e-mail-urile de tip SPAM?

10.  Pentru ce perioada de timp poate Nestlé sa va stocheze datele cu caracter personal?

11.  Care este politica Nestlé in legatura cu copiii care folosesc website-ul nostru?

12.  Poate face Nestlé legatura cu alte website-uri care nu apartin companiei?

13.  Cum ne puteti contacta? 

 

1.   Ce date cu caracter personal colecteaza Nestlé prin intermediul acestui website si cum le colecteaza?

Pentru a accesa website-urile Nestle, nu este nevoie sa ne furnizati niciun fel de date cu caracter personal. In cazul in care doriti sa accesati multe din caracteristicile si serviciile oferite de website, va putem solicita anumite informatii demografice sau cu caracter personal. Informatiile cu caracter personal (asa cum sunt folosite in aceasta politica de confidentialitate), se refera la orice informatii care pot fi utilizate pentru a va identifica personal sau pentru a va contacta on-line sau offline. Aceastea pot include, de exemplu, numele, adresa postala, adresa de e-mail, numarul de telefon, ("informatii personale de identificare"), precum si informatii demografice, cum ar fi data dumneavoastra de nastere, varsta, gen, obiceiuri sau preferinte atunci cand astfel de informatii sunt legate de informatiile dumneavoastra de identificare personala (colectiv, "informatii personale").

Informatiile personale sunt colectate numai cu acordul dumneavoastra (de exemplu, daca ni le oferiti cu buna stiinta printr-unul dintre formularele on-line disponibile pe site-ul nostru), si apar, de obicei sub forma de:

·         Inregistrare sau sign-up pe un site web Nestlé ("site-ul de inregistrare generala");

·         Inscriere pentru un buletin informativ care este specific pentru un eveniment, produs, sau website si care nu este inclus in inregistrarea generala;

·         Tombole, concursuri, promotii sau altele;

·         Anchete si sondaje;

·         Forumuri si alte activitati interactive;

·         Achizitionarea unui produs Nestlé prin intermediul unuia dintre magazinele noastre online;

·         E-cards, spune unui prieten, sau alte caracteristici de utilizare singulara;

·         Feedback, intrebari, sau comentarii prin intermediul unuia dintre formularele noastre "Contact" sau "Intreaba specialistul"

·         Informatiile in interes de business (de exemplu, CV-uri, cereri mass-media, etc);

·         Recrutare online (de exemplu, aplicatii pentru locuri de munca, vacante la Nestlé prin postarea CV-ului);

·         Inscrierea unui prieten pentru a participa la o campanie specifica unui produs sau,

·         Orice cerere de alta natura care necesita prezentarea de informatii cu caracter personal (de exemplu, panel de consumatori, cererea de produse, “De unde cumperi”, etc).

Nota: in functie de site-ul Nestlé pe care il vizitati, unele sau mai multe dintre activitatile enumerate mai sus ar putea sa nu fie disponibile.

Tipurile si cantitatea de informatii colectate pentru caracteristicile enumerate mai sus vor varia in functie de activitate. Informatiile personale cerute pot include: numele si prenumele, adresa de e-mail, adresa de domiciliu, numarul de telefon (de munca sau acasa), si (pentru produsele achizitionate online) informatiile cardului de credit. Pentru unele activitati, vi se poate cere sa creati un nume de utilizator si / sau parola si / sau sa furnizati informatii suplimentare, demografice, inclusiv: (i) varsta sau data de nastere, (ii) gen, (iii) frecventa de utilizare, achizitionarea si consumul anumitor produse Nestlé si/sau alte produse similare, (iv) date despre casa dumneavoastra sau de stilul de viata, si/sau, (v) alte informatii relevante pentru produsul Nestlé pe care l-ati achizitionat sau site-ul specific pe care il vizitati.

2.   Cum pastreaza Nestlé in siguranta datele dumneavoastra cu caracter personal?

Nestlé ia toate masurile tehnice si organizatorice necesare pentru a proteja confidentialitatea si securitatea informatiilor dumneavoastra personale colectate de pe site-urile noastre, inclusiv informatii cu caracter personal sensibile si informatii personale de la minori. Aceste eforturi includ, dar nu sunt neaparat limitate la: (i) stocarea informatiilor dumneavoastra personale in medii de operare sigure, care nu sunt disponibile pentru public si care sunt accesibile numai angajatilor autorizati Nestlé si agentiilor noastre si contractorilor; (ii) utilizarea tehnicii standard de criptare SSL pentru a proteja securitatea anumitor informatii personale sensibile (cum ar fi informatiile cartii de credit sau de sanatate) in timpul transmiterii catre site-urile noastre si, (iii) verificarea identitatatii utilizatorilor site-ului inregistrati inainte de a putea accesa informatiile lor personale.

Va rugam sa consultati, de asemenea, intrebarea 4 de mai jos.

3.   Cu ce scopuri utilizeaza Nestlé datele dumneavoastra cu caracter personal?

In general, toate informatiile colectate sunt utilizate in scopul prevazut, pentru care le-ati trimis catre noi, mentionat in momentul colectarii sau in politica de confidentialitate. De exemplu, daca va inscrieti sau va inregistrati pe un site web Nestlé ("formularul de inregistrare generala"), informatiile pe care le furnizati sunt utilizate pentru a va oferi beneficiile si privilegiile care vin impreuna cu aceasta inregistrare. Acest lucru poate include accesul la continut exclusiv sau personalizat sau activitati pe website-urile Nestlé (de exemplu, forumuri, aplicatii, retete personalizate, etc), participarea la evenimente speciale si promotii (concursuri, tombole, cupoane, etc), precum si capacitatea de a primi comunicari sau materiale de marketing pe care le selectati in momentul inregistrarii sau care vin in mod automat cu inregistrarea. In mod similar, daca ne contactati prin intermediul unui formular de contact on-line sau prin intermediul unuia dintre formularele noastre de tipul "Intreaba specialistul", informatiile dumneavoastra vor fi folosite pentru a raspunde la cererea sau comentariul dumneavoastra, si, in unele cazuri, pentru a posta anonim raspunsurile la intrebarea dumneavoastra, pe site-uri relevante. Si, desigur, informatii referitoare la orice card de credit pe care ni le oferiti sunt folosite pentru a indeplini si a procesa achizitiile online.

La inregistrarea sau furnizarea de informatii cu privire la website-urile Nestlé, puteti avea, de asemenea, optiunea (printr-o caseta de selectare sau in alt mod), ca informatiile dumneavoastra sa fie utilizate pentru o activitate sau un serviciu diferit de activitatea solicitata. De exemplu, daca va inscrieti la un concurs, ati putea sa va inregistrati si la buletine de stiri sau de alerte de pe site-ul respectiv sau de la alte site-uri sau produse Nestlé. Daca alegeti sa primiti aceste servicii suplimentare, vom utiliza informatiile dumneavoastra pentru vi le oferi.

Putem solicita, de asemenea, informatii personale si/sau demografice pentru studiile noatre de marketing, astfel incat sa putem imbunatati in mod constant si sa putem personaliza produsele si serviciile care vi le oferim si pentru a raspunde mai bine nevoilor dumneavoastra. Acest lucru poate include ocazional actualizarea, consolidarea sau combinarea in alt mod a informatiilor personale colectate prin intermediul unui site Nestlé, cu datele pe care le primim din arhive externe sau de la terte parti.

In general, pastram informatiile dumneavoastra personale atat timp cat este necesar pentru a va oferi serviciile solicitate. Desigur, in cazul in care doriti sa nu mai folosim aceste informatii cu caracter personal (de exemplu, opt-out la primirea unui e-mail) sau doriti sa anulati statutul dumneavoastra de membru sau contul, va rugam sa ne contactati. Va rugam sa retineti ca informatiile dumneavoastra personale vor fi pastrate pentru o perioada rezonabila de timp, asa cum este necesar pentru a ne conforma obligatiilor legale si reglementarilor in vigoare, solutionarea litigiilor, pentru a pune in aplicare contractele noastre, precum si in alte scopuri similare privind gestionarea inregistrarilor.

Urmatoarele puncte ofera informatii suplimentare despre anumite caracteristici de pe website-urile Nestlé:

·         Newslettere si e-mail-uri

Daca ne furnizati adresa dumneavoastra de e-mail si/sau adresa postala (fie ca parte a inregistrarii pe site-ul nostru general sau pentru un buletin de stiri sau de comunicare specifice), datele de contact pe care le furnizati vor fi utilizate pentru a va trimite newsletter-ul solicitat. In plus, este posibil sa primiti comunicari de prezentare a altor brand-uri Nestle sau site-uri web. Aceste materiale pot veni sub forma de e-mail sau posta, in functie de website-ul pe care va inregistrati si de informatiile pe care le furnizati in timpul inregistrarii.

Putem folosi, de asemenea, adresa dumneavoastra de email pentru a va trimite comunicari tranzactionale sau administrative (de exemplu, e-mail de confirmare atunci cand achizitionati un produs on-line sau atunci cand va inscrieti pentru sau va dezabonati de la o inregistrare sau activitate specifica), precum si anumite servicii legate de anunturi (de exemplu, anunturi despre update-uri la notificarea noastra de confidentialitate, intreruperi sau schimbari la serviciile noastre online sau politicile de suport tehnic sau alte modificari conexe). Impreuna, aceste tipuri de comunicari sunt mentionate in aceasta politica de confidentialitate ca fiind "Comunicari administrative."

·         Tombole, concursuri si promotii

Pentru a va inregistra la tombole on-line, concursuri sau alte promotii (in mod colectiv, "Promotii"), vi se poate cere sa va inregistrati in primul rand pe un site web Nestlé. Informatiile colectate in cadrul unei promotii sunt folosite pentru a determina eligibilitatea dumneavoastra, a va notifica daca sunteti  castigator si / sau pentru a va livra un premiu. Daca sunteti un castigator, anumite informatii despre dumneavoastra (cum ar fi numele si imaginea) pot fi postate la site-ul Nestlé relevant. Daca minorilor li se permite sa participe la o promotie, vom obtine mai intai acordul parintilor, daca este necesar.

Pentru mai multe informatii despre promotii, va rugam sa consultati regulile oficiale sau detalii postate la promotia respectiva.

• Anchete si Sondaje

Exista doua tipuri de anchete sau sondaje care pot fi efectuate pe site-urile Nestlé. Unul este in cazul in care sunt solicitate informatii pur demografice pentru sondaj (de exemplu, varsta, genul, informatii despre membrii familiei si alte interese, etc) si informatiile nu sunt legate de nici o informatie personala despre dumneavoastra. In alte cazuri (cum ar fi in timpul crearii unui cont), putem colecta aceleasi informatii si combina cu informatiile personale. Daca minorilor li se permite sa participe la sondaje care colecteaza sau sunt legate de informatii personale, se solicita acordul prealabil al unui parinte.

·         Forumuri si alte caracteristici interactive

Putem oferi elemente interactive care va permit sa postati sau sa publicati mesaje, povesti, imagini sau opere de arta pe site-urile noastre. Desi noi ne straduim sa protejam pe cei care folosesc si participa la aceste activitati, va incurajam sa nu oferiti informatii cu caracter personal sau imagini despre dumneavoastra in zone publice, cum ar fi pe un forum message board sau alt tip de comunitate online. Astfel de informatii pot fi colectate si utilizate de persoane pe care nu le cunoasteti. Ca atare, nu putem garanta securitatea si confidentialitatea, si nu suntem responsabili pentru nicio informatie pe care o postati in aceste medii. Utilizarea de catre dumneavoastra a acestor caracteristici este pe propriul risc. Pentru a solicita indepartarea informatiilor dumneavoastra personale de pe blog-ul sau forum-ul nostru, va rugam sa ne contactati. In unele cazuri, nu vom putea elimina informatiile dumneavoastra personale, caz in care va vom informa ca atare.

Va rugam sa retineti ca, daca alegem sa postam un mesaj sau o imagine pe care ni le-ati oferit prin intermediul uneia dintre aceste caracteristici, putem posta, impreuna cu imaginea sau mesajul, anumite informatii despre dumneavoastra, cum ar fi numele dumneavoastra de utilizator, prenumele, initiala prenumelui dumneavoastra numele de familie si / sau orasul si statul de resedinta.

·         Achizitia unor produse Nestle online

Unele dintre site-urile noastre pot permite cumpararea unor produse Nestlé prin intermediul unui magazin online operat de catre noi sau de catre un vanzator in numele nostru ("Nestlé Magazin online"), in timp ce unele dintre site-urile noastre pot oferi link-uri catre companii neafiliate, care nu sunt sub control Nestlé prin proprietate directa sau indirecta (prin "tert", sau colectiv, "parti terte"), site-uri care vand produse Nestlé. Daca cumparati un produs prin intermediul unui magazin online Nestlé, vi se va cere sa furnizati informatiile dumneavoastra de carte de credit, inclusiv numarul cartii de credit si adresele de facturare si de expediere, precum si alte informatii de contact de baza (de exemplu, telefon, adresa de e-mail). Aceste informatii sunt utilizate pentru a incheia achizitia dumneavoastra si pentru a confirma comanda.

In cazul in care magazinul online pe care il vizitati este operat de catre o terta parte, pentru confortul dumneavoastra va putem oferi un link direct catre magazin. Va rugam sa retineti, totusi, ca aceste site-uri nu sunt operate de noi si nu sunt, prin urmare, acoperite de aceasta politica de confidentialitate. Va incurajam sa cititi politica de confidentialitate a magazinului on-line pe care il vizitati inainte de schimbul de informatii cu caracter personal, cum ar fi numarul cartii de credit.

·         E-cards, spune unui prieten si alte caracteristici de utilizare singulara

 

Informatiile cu caracter personal solicitate pentru un e-card, spune unui prieten sau alte caracteristici de utilizare singulara (de obicei, numele si adresele de e-mail) sunt utilizate o singura data (de exemplu, pentru a trimite comunicare) si nu sunt in continuare retinute de noi. In cazul in care aceste tipuri de caracteristici sunt puse la dispozitia minorilor, ele sunt concepute in asa fel incat sa fie necesar acordul prealabil al parintilor.

 

·         Informatii legate de business

Va rugam sa retineti ca, in unele sectiuni ale site-ului, puteti transmite informatii despre dumneavoastra sau compania pe care o reprezentati in interes de afaceri. Aceste sectiuni pot include o sectiune de cariera unde puteti trimite un CV on-line sau formulare de contact pentru mass-media. Desi orice informatii cu caracter personal colectate in acest context sunt utilizate exclusiv in scopul pentru care sectiunea a fost creata (de exemplu, un CV va fi utilizat pentru procesul de aplicare la locurile de munca vacante), astfel de informatii nu sunt supuse acestei politici de confidentialitate.  

·         Site-uri de sanatate si de nutritie

Unele dintre site-urile noastre ofera informatii nutritionale si / sau de sanatate si instrumente destinate profesionistilor in domeniul sanatatii sau consumatorilor. In plus fata de informatiile de contact de baza (de exemplu, numele, adresa de e-mail, etc), aceste site-uri pot colecta, de asemenea, informatii specifice sau sensibile cu caracter personal despre: (i) o practica profesionala de asistenta medicala (de exemplu, nume de practica, de grade medicale/profesionale, afilieri spital, utilizarea de produse de nutritie Nestlé in tratamentul pacientilor, etc); (ii) interesul unui consumator pentru anumite produse nutritionale (de exemplu, utilizarea de produse de nutritie Nestlé, dieta si obiceiurile de exercitii fizice, etc) sau (iii) diagnosticul unui consumator cu anumite afectiuni.

Ca si in alte site-uri, aceste informatii sunt folosite pentru scopurile identificate la momentul colectarii, adica sa ofere si sa trimita utilizatorului inregistrat informatii nutritionale si / sau de sanatate si sa ofere acces unui membru la beneficiile si instrumentele website-ului. Unele instrumente de pe aceste site-uri nutritionale pot permite sa introduceti si sa afisati anumite informatii de sanatate pe site-ul in sine. Aceste informatii sunt puse la dispozitie doar on-line si, cu exceptia cazului in care se mentioneaza altfel, nu sunt colectate sau pastrate de catre noi.

4.   Ce se intampla daca refuzati sa furnizati date cu caracter personal?

Daca nu alegeti sa oferiti orice informatii personale atunci cand sunt solicitate, este posibil sa nu puteti participa la anumite activitati si caracteristici personalizate pe site-urile noastre si sa aveti acces limitat la serviciile si ofertele speciale. De exemplu, daca refuzati sa impartasiti adresa dumneavoastra de email, nu veti putea primi niciun newsletter si nu va veti putea inregistra pe site-urile noastre. Daca refuzati sa furnizati numarul dumneavoastra de carte de credit, nu veti putea cumpara produse de la un magazin online Nestlé. Cu toate acestea, pentru a cauta pur si simplu in site-urile noastre si pentru a afla mai multe despre produsele noastre, nu trebuie sa ne oferiti nici un fel de informatii personale.

5.   Cui dezvaluie Grupul Nestlé datele dumneavoastra cu caracter personal si de ce?

Nestlé nu va divulga niciodata datele dumneavoastra cu caracter personal unei organizatii de afaceri apartinand unui tert (Grup non-Nestlé) care intentioneaza sa le foloseasca in scopuri de marketing direct daca dumneavoastra nu v-ati dat in mod expres consimtamantul in acest sens.

Nestlé poate furniza datele dumneavoastra cu caracter personal altor companii din cadrul Grupului Nestlé. De asemenea, Nestlé poate furniza datele dumneavoastra cu caracter personal unor terti din afara Grupului Nestlé, dar strict limitat la urmatoarele situatii:

Furnizorii de servicii, agenti si Contractori

Am putea folosi terte parti, cum ar fi furnizorii de servicii, agentii sau contractori pentru a oferi suport pentru operatiunile interne ale site-ul nostru si pentru a ne ajuta cu administrarea website-ului sau a diferitelor functii, programe si promotiile disponibile. Unele dintre aceste parti terte pot fi localizate in afara tarii in care ati accesat acest site. De exemplu, furnizorul principal de serviciu de gazduire pentru site-uri se afla in Statele Unite si Regatul Unit (cititi si intrebarea 7 de mai jos). Aceste parti terte si angajatii lor pot intra in contact cu informatiile dumneavoastra personale. Orice astfel de terta parte trebuie sa prevada, in orice moment aceleasi niveluri de securitate pentru informatiile dumneavoastra personale precum Nestlé si, in cazul in care este necesar, este obligata printr-un acord legal de a pastra in siguranta informatiile dumneavoastra cu caracter personal si de a le procesa numai la instructiunile specifice ale Nestlé.

Parteneri si promotii comune

Din cand in cand, putem derula un program comun sau co-sponsorizat sau de promovare pe site-ul nostru cu o alta companie, organizatie, sau o alta parte, si putem colecta si procesa informatii personale. Daca informatiile dumneavoastra personale sunt colectate de catre (sau se impart cu) o alta societate decat Nestlé, ca parte din astfel de proiect de promovare, va vom anunta acest lucru la momentul colectarii informatiilor dumneavoastra personale. Periodic, putem derula o promotie pe site-ul nostru, care ofera produse sau servicii de la o alta companie si va va oferi posibilitatea de a opta pentru a primi informatii direct de la societatea terta respectiva. Daca oricare dintre aceste promotii sunt puse la dispozitia minorilor, vom obtine mai intai consimtamantul verificabil al parintilor inainte de schimbul de informatii cu caracter personal ale minorului.

Atunci cand desfasuram orice campanie de promovare care implica o alta societate, putem oferi un link separat la politica de confidentialitate a acestei societati si va incurajam sa-l cititi inainte de a oferi orice informatii personale, deoarece nu putem garanta ca adera la aceleasi practici de confidentialitate. Daca nu doriti ca informatiile dumneavoastra sa fie colectate de catre sau in comun cu o alta societate decat a noastra, puteti alege intotdeauna sa nu va inregistrati sau sa nu participati la aceste promotii, in momentul solicitarii informatiilor cu caracter personal.

Transferuri juridice si de afaceri

Am putea dezvalui, de asemenea, informatiile dumneavoastra personale, daca ni se cere sa acest lucru prin lege, sau in cazul in care, in opinia noastra de buna credinta, o astfel de actiune este in mod rezonabil necesara pentru a ne conforma procedurilor legale, pentru a raspunde la orice pretentii, sau pentru a proteja siguranta sau drepturile Nestlé, ale clientilor sai, sau a publicului.

In caz de fuziune sau achizitie integrala sau partiala a Nestlé de catre o alta societate sau in cazul in care Nestlé vinde sau instraineaza toate sau o parte din afaceri, dobanditorul ar avea acces la informatiile mentinute de Nestlé, care ar putea include informatii cu caracter personal, in functie de legislatia aplicabila. In mod similar, informatiile personale pot fi transferate, ca parte a unei reorganizari corporative, proceduri de insolventa, sau a unui alt eveniment similar, in cazul in care este permis de si realizat in conformitate cu legea aplicabila.

Informatii agregate

Putem comunica informatii agregate demografice sau sondaje cu terte parti, dar aceste informatii sunt in forma anonima si nu contin nicio informatie cu caracter personal. Informatiile agregate pe care le comunicam pot includ informatii anonime, care sunt capturate prin utilizarea de cookie-uri si alte tehnologii de urmarire similara, asa cum se explica in intrebarea 8 de mai jos.

6.   Cum puteti accesa, modifica sau face alte alegeri cu privire la folosirea datelor dumneavoastra cu caracter personal?

Aveti urmatoarele optiuni cu privire la colectarea si utilizarea informatiilor dumneavoastra personale de catre noi:

1.      Aveti intotdeauna optiunea de a nu impartasi orice fel de informatii cu caracter personal cu noi. Cu toate acestea, daca alegeti aceasta optiune, veti avea acces limitat la activitatile si caracteristicile oferite de noi, astfel cum se mentioneaza la intrebarea 4 de mai sus.

2.      Daca nu doriti sa primiti buletine de stiri, anunturi sau alte comunicari si/sau servicii de la un site web Nestlé sau de brand, va rugam sa nu optati pentru acele comunicari sau servicii la momentul inregistrarii.

3.      Impreuna cu fiecare comunicare de marketing prin e-mail trimisa, va oferim posibilitatea de a intrerupe comunicarile ulterioare (de exemplu, prin dezabonare). Pur si simplu urmati procesul de dezabonare sau instructiunile furnizate in e-mail.

Daca vreunul dintre mecanismele stabilite mai sus nu este disponibil sau daca doriti sa faceti o cerere diferita, va rugam Contactati-ne.

In plus, in cazul in care ati participat la o promotie sau un program care a implicat o terta parte si ati fost de acord sa primiti informatii directe de la acea terta parte, va trebui sa contactati direct tertul pentru a va dezabona de la astfel de comunicari. Acest proces poate fi descris in politica de confidentialitate a tertei parti.

7.   In care tari vor fi trimise datele dumneavoastra cu caracter personal si de ce?

Nestlé este o companie multinationala si datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transmise in alte tari. Pot fi transferate catre tari care au legi diferite privind nivelul de protectie a datelor fata de tara de unde ati trimis datele dumneavoastra personale. Datele personale mai pot fi transferate intre diverse companii ale Grupului Nestlé, localizate in tari diferite. 

 

Nestlé ia masurile necesare de protectie a datelor cu caracter personal atat in timpul transferului cat si la destinatie. 

Serverul unde este gazduit acest website poate fi localizat in afara tarii de unde dumneavoastra il accesati. Furnizorul principal al celor mai multe pagini de web Nestlé este situat in Statele Unite sau UK. Acest furnizor este obligat printr-un contract sa asigure un standard inalt de protectie a datelor personale, i se cere (printre altele) sa actioneze numai in conformitate cu instructiunile Nestlé si implementeaza toate masurile tehnice necesare pentru a mentine in siguranta datele dumneavoastra cu caracter personal.

8.   Tehnologie de tracking – cum si de ce este folosita?

Nestlé face uz de tehnologii de urmarire ("Cookies", "Adrese IP", fisierele jurnal ", web beacons"), pentru a aduna anumite informatii, cum ar fi tipul de browser si sistemul de operare, pagina de trimitere, navigarea prin site-ul, domeniul de ISP, etc in scopul imbunatatirii utilizarii si functionalitatii site-urilor noastre si pentru a intelege mai bine modul in care vizitatorii utilizeaza site-urile noastre, precum si instrumentele si serviciile oferite. Tehnologiile de urmarire ne ajuta sa ne adaptam site-urile la nevoile dumneavoastra personale.

Cookies

Folosim cookies pentru a imbunatati utilizarea si functionalitatea site-urilor noastre si pentru a intelege mai bine modul in care vizitatorii utilizeaza site-urile noastre, precum si instrumentele si serviciile oferite. Stocarea de cookies pe calculatorul dumneavoastra ofera o modalitate usoara si convenabila pentru noi de a personaliza sau a imbunatati experienta dumneavoastra pe site-urile noastre si de a face urmatoarea vizita mai placuta.

Daca doriti sa aflati mai multe despre politica Nestlé despre Cookie-urile si drepturile dumneavoastra, va rugam sa vizitati Politica Nestlé Cookies.

Adresa IP

Exista posibilitatea sa urmarim Internet Protocol (IP) pentru (printre altele): (i) depanarea tehnica, (ii) mentinerea sigurantei si securitatii site-ului, (iii) restrictionarea accesului la site-urile noastre pentru anumiti utilizatori, si (iv) intelegerea mai buna a modului in care site-urile noastre sunt utilizate. O adresa IP este un numar care este utilizat de computere in retea pentru a identifica computerul dumneavoastra de fiecare data cand va conectati la Internet.

Fisierele Jurnal

Noi (sau o terta parte in numele nostru) putem colecta informatii in forma de fisiere jurnal care inregistreaza activitatea site-ului si aduna informatii statistice despre obiceiurile de navigare ale utilizatorilor. Aceste intrari sunt generate anonim, si ne ajuta sa adunam (printre altele) (i) tipul de utilizator de browser si sistemul de operare, (ii) informatii despre sesiunea unui utilizator (cum ar fi URL-ul de pe care au venit, data si ora cand au vizitat site-ul, pagini de pe site-ul nostru pe care le-a vizitat si pentru cat timp), si (iii) alte date similare de navigatie sau click-stream. Noi folosim, de asemenea, informatii capturate in fisierul jurnal pentru studiile noastre interne de marketing si demografice, astfel incat sa putem imbunatati in mod constant si sa putem personaliza serviciile online pe care vi le oferim. Fisierele jurnal sunt utilizate numai intern, si nu sunt asociate cu nici un anumit utilizator.

Web Beacons

Exista posibilitatea sa folosim beacon-urile (sau GIF-uri clare) pe site-urile noastre sau sa le includem in e-mail-urile trimise catre dumneavoastra. Web beacons (de asemenea, cunoscut sub numele de "bug-uri web") sunt siruri mici de cod care ofera o metoda de livra o imagine grafica pe o pagina web sau intr-un mesaj de e-mail cu scopul de a transfera date inapoi la noi. Informatiile colectate prin intermediul web beacon-uri pot include unele dintre informatiile descrise in sectiunea Adresa IP de mai sus, precum si informatii despre modul in care un utilizator raspunde la o campanie de e-mail (de exemplu, timpul in care un e-mail este deschis, unde intra utilizatorul din acel e-mail, etc). Noi folosim informatiile Web Beacons  pentru diverse scopuri, inclusiv, dar nu limitat la, raportarea traficului pe site, numarul vizitatorilor unici, de publicitate si de audit de e-mail si raportare, precum si personalizare.

9.   Marketing prin e-mail - Ce inseamna SPAMMING si care este pozitia Nestlé referitor la e-mail-urile de tip SPAM?

Spamming-ul este reprezentat de e-mail-uri nesolicitate continand reclame sau materiale publicitare care va sunt trimise fara acordul dumneavoastra.

Nestlé nu trimite e-mail-uri de tip SPAM. Nestlé foloseste un sistem anti-SPAM pentru a-si proteja angajatii de astfel de e-mail-uri. Trimiterea e-mail-urilor fara acordul destinatarului este ilegala in multe tari. Nestlé nu va folosi datele dumneavoastra cu caracter personal (nici adresa de e-mail) pentru marketing direct sau diverse acte de comunicare, daca dumneavoastra nu v-ati exprimat permisiunea IN MOD EXPRES. Acest lucru se numeste consimtamant "OPT-IN".

De asemenea, Nestlé nu va furniza datele dumneavoastra cu caracter personal nici unui tert care sa le utilizeze pentru e-mail-uri de tip SPAM.

Website-urile Nestlé va dau posibilitatea sa primiti informatii de marketing prin e-mail. Fiecare e-mail trimis de Nestlé va va da de fiecare data posibilitatea de a refuza in orice moment continuarea primirii unor e-mail-uri cu subiect de marketing.

Daca din anumite motive credeti ca ati primit un e-mail spam de la o companie din Grupul Nestlé, va rugam sa ne contactati imediat.

10.Pentru ce perioada de timp poate Nestlé sa va stocheze datele cu caracter personal?

Nestlé poate retine informatiile cu caracter personal pe care dumneavoastra ni le trimiteti prin intermediul acestei pagini de web intr-o baza de date, cum ar fi baza de date cu clienti. Datele dumneavoastra personale vor fi pastrate de catre Grupul Nestlé doar pe perioada cat acestea sunt folosite pentru a va putea raspunde intrebarilor sau rezolvarii anumitor situatii sau pentru a aduce imbunatatiri si servicii noi, supunandu-ne cerintelor legale si legislatiei in vigoare. Acest lucru inseamna ca este posibil sa va retinem datele cu caracter personal pentru o anumita perioada de timp chiar si dupa ce dumneavoastra incetati sa folositi serviciile Nestlé sau acest website. Dupa aceasta perioada de timp, datele dumneavoastra vor fi sterse.

 

Va reamintim ca aveti dreptul de a cere ca in orice moment datele dumneavoastra cu caracter personal sa fie sterse. Pentru aceasta va rugam sa revedeti Intrebarea nr.6

 

11.   Care este politica Nestlé in legatura cu copiii care folosesc website-ul nostru?

Noi recunoastem importanta protejarii vietii private a copiilor pe Internet si ca informatiile colectate de la minori necesita o manipulare speciala. Ca atare, ne-am dezvoltat urmatoarea politica de colectare on-line, utilizare, precum si divulgare de informatii cu caracter personal de la copii. Recomandam ca parintii sa exploreze site-urile noastre impreuna cu copiii lor si sa reaminteasca copiilor sa verifice cu un parinte inainte de a furniza orice informatii personale despre ei insisi.

Majoritatea site-urile operate de Nestlé SA nu sunt orientate catre copii si nu solicita cu buna stiinta informatii personale de la minori. Pe unele dintre site-urile noastre, adresate utilizatorilor de toate varstele, este posibil sa luam masuri pentru a ne asigura ca aceia care doresc sa se inregistreze sau sa prezinte informatii cu caracter personal sa indeplineasca anumite cerinte de varsta inainte de a putea face acest lucru.

Mai jos gasiti descrierea practicilor noastre pentru site-uri care pot apela la sau colecta informatii de la minori.

 

Colectarea de informatii despre copii

Informatii anonime sau nepersonale

Copiii pot naviga in general pe site-urile noastre, vizualiza continutul, si juca jocuri fara a furniza nici o informatie personala cum ar fi numele sau adresa de e-mail. Pe unele site-uri, copiii pot fi rugati sa furnizeze informatii anonime sau nepersonale (cum ar fi numele de utilizator, parola, prenumele, precum si orasul si statul de resedinta), in scopul de a avea acces la functii personalizate sau caracteristici care permit copiilor de a tine scorul la jocuri, personaliza pagini web sau de a efectua alte activitati similare. Atunci cand sunt necesare doar informatii anonime pentru inregistrare, putem permite copiilor sa utilizeze ziua de nastere a acestora (luna si ziua numai) pentru parola. Acest lucru ajuta copilul sa isi aduca aminte parola mai usor.

Informatii personale

Daca exista un site care colecteaza informatii personale de la copii (cum ar fi in cazul unor anumite competitii, concursuri/tombole, si alte evenimente similare), informatiile colectate pot include numele copilului si adresa de e-mail si numele parintilor si adresa de e-mail, in plus fata de alte informatii necesare pentru serviciul solicitat (de exemplu, luna si ziua de nastere etc). De obicei, aceste informatii vor fi stocate si utilizate pe o baza continua, daca am primit acordul prealabil verificat de la un parinte sau tutore legal ("parinte"). Mecanismul utilizat pentru a obtine consimtamantul parintelui poate diferi in functie de informatiile necesare pentru activitate si utilizarile prevazute de astfel de informatii. De exemplu, daca un copil se inscrie pentru un buletin informativ sau se inregistreaza pe site-ul nostru, putem trimite o notificare prin e-mail catre parinte si, dupa caz, putem sa informam parintele despre modul in care isi poate dezabona copilul sau putem sa ii solicitam acordul. Putem solicita parintelui un e-mail de confirmare a acordului. In cazul in care, in schimb, parintele opteaza sa nu permita copilui inregistrarea, orice informatii care ar putea fi sau au fost deja furnizate de catre copil se elimina. In alte cazuri, cum ar fi atunci cand un copil participa la (i) un concurs si castiga un premiu sau (ii) o activitate care implica eventuala publicare a informatiilor personale sau a povesti pe un site, putem solicita forme mai fiabile de consimtamant cum ar fi acordul scris al parintelui.  

In plus, daca este cazul, parintii vor avea posibilitatea de a consimti la colectarea si utilizarea informatiilor personale ale copilului lor de catre noi, fara a fi de acord cu dezvaluirea acestor informatii catre terti

In toate cazurile, vom colecta informatii personale despre un copil doar daca am primit consimtamantul parintilor. Vom limita, de asemenea, informatiile cu caracter personal colectate la ceea ce este in mod rezonabil necesar pentru un copil ca sa participe la o caracteristica specifica. Acest lucru inseamna ca, daca nu avem nevoie de anumite informatii cu caracter personal despre copilul dumneavoastra (cum ar fi numarul de telefon), pentru a permite copilului dumneavoastra sa se inscrie pentru a primi un newsletter, nu il vom solicita. Pentru a citi mai multe despre masurile care se iau pentru a proteja confidentialitatea si securitatea informatiilor personale ale copiilor, va rugam sa consultati sectiunea noastra de securitate de mai sus.

Noi nu colectam informatii personale despre un copil prin utilizarea mecanismelor de colectare pasive, cum ar fi cookie-uri, cu toate acestea, informatiile continute intr-un cookie pot fi legate de informatiile personale ale unui copil. Pentru mai multe informatii despre modul in care utilizam cookie-urile si alte tehnologii de urmarire, va rugam sa consultati sectiunea relevanta de mai sus.

Folosirea informatiilor cu caracter personal ale copiilor

Odata colectate, informatiile personale ale unui copil sunt folosite numai pentru scopul pentru care au fost solicitate si pentru care parintele si-a dat acordul (in cazul in care este necesar consimtamantul). De exemplu, daca un copil se inscrie (si parintele este de acord) la un buletin informativ electronic, adresa de e-mail a copilului este utilizata pentru a livra newsletter-ul solicitat.

Acces Parental / Control

Daca sunteti un parinte care ne-a dat permisiunea de a colecta si stoca informatiile personale ale copilului dumneavoastra, puteti face urmatoarele, in orice moment:

1. Revizuiti informatiile personale ale copilului dumneavoastra, vizitand sectiunea de aprobare / revizuire de pagina. Un link catre aceasta pagina a fost inclus in anuntul trimis atunci cand am cerut initial si am obtinut consimtamantul dvs.

2. Intrerupeti utilizarea sau colectarea informatiilor personale ale copilului dumneavoastra (de exemplu, prin dezabonare). Pentru a face acest lucru, va rugam sa vizitati pagina de dezabonare disponibila pe site-ul pe care s-a inregistrat copilul dumneavoastra sau urmati procesul de dezabonare sau instructiunile furnizate in newsletter-ul sau e-mail-ul trimis in contul de e-mail al copilului dumneavoastra.

3. Solicitati sa stergem informatiile personale ale copilului dumneavoastra urmand procedurile din # 2 de mai sus. Prin dezabonarea copilului dumneavoastra, se vor sterge informatiile cu caracter personal din baza noastra de date

Daca vreuna dintre optiunile stabilite mai sus nu este disponibila sau daca doriti sa faceti o cerere diferita, va rugam fie sa: (i) cititi documentatia furnizata, atunci cand v-ati dat consimtamantul sau sa (ii) ne contactati. Va rugam sa va asigurati ca aveti urmatoarele informatii pregatite pentru verificare: numele copilului dumneavoastra si adresa de e-mail, numele dumneavoastra si adresa de e-mail, precum si numele site-ului pe care copilul dumneavoastra s-a inregistrat.

Daca ati permis copilului dumneavoastra sa se inregistreze pe un site sau sa participe la activitati disponibile pentru copii, copilul dumneavoastra poate avea, de asemenea, capacitatea de a revizui, modifica, sau sterge informatiile cu caracter personal asociate cu o astfel de inregistrare sau activitate. Acest lucru poate include capacitatea de a se dezabona de la o activitate la care v-ati dat acordul.

 

12. Poate face Nestlé legatura cu alte website-uri care nu apartin companiei?

Nestle poate lega acest site cu cele ale altor companii ("site-uri terte"). Aceasta politica de confidentialitate nu se aplica acestor site-uri terte, acestea, fiind in afara controlului nostru. Daca accesati site-uri terte utilizand link-urile oferite, operatorii acestor website-uri pot colecta informatii personale. Va rugam sa va asigurati ca sunteti de acord cu Politicile de confidentialitate ale acestor site-uri terte inainte de a trimite orice informatii personale. Noi incercam, in masura in care putem, sa ne asiguram ca toate site-urile terte la care facem trimitere iau masuri echivalente de protectie a informatiilor dumneavoastra personale, dar nu putem fi considerati responsabil din nici un punct de vedere pentru activitatile sau politicile de confidentialitate ale acestor site-uri terte.

13.                     Cum ne puteti contacta? 

Daca aveti orice intrebari, reclamatii, sau comentarii cu privire la aceasta politica de confidentialitate sau la practicile noastre de colectare a informatiilor, va rugam sa ne contactati la contact.nestle@ro.nestle.com sau puteti suna la Info Line 0 800 8 637 853.

 


Copyright © 2013 Société des Produits Nestlé S.A.